Home / Evenementen / Oude schoenen voor Dance4life en Jeugdsportfonds

 

Goed doen met je oude schoen! Deze actie om geld in te zamelen voor het goede doel is nu in volle gang. Jij levert je oude schoenen in bij bijvoorbeeld de sneakershop PRO Shoes. Dan krijg je zelf een kortingsbon van €10,- en de schoenenwinkel doneert €0,20 naar de twee goede doelen, namelijk Dance4life en Jeugdsportfonds. Je mag al je oude schoenen inleveren, dus ook slippers, pantoffels, laarzen en balletschoenen. Zolang het maar een volledig paar is. Hoe versleten je schoenen zijn, maakt helemaal niet uit.

GDMJOS_PRO_SHOES

De actie loopt vanaf 17 februari 2014 t/m 9 maart 2014. De kortingsbon en het gedoneerde bedrag geldt voor elk ingeleverd paar schoenen. Dus, hoe meer oude schoenen jij inlevert, hoe meer korting jij krijgt en hoe meer geld er naar het goede doel gaat. Vorig jaar kregen Dance4life en het Jeugdsportfonds met deze actie in totaal €55.280,- overhandigd. Help jij ze dit jaar aan een hoger bedrag?

eindresultaat-gdmjos-jeugdsportfonds-dance4lifeDans en muziek

Dance4life is een organisatie die al 10 jaar samenwerkt met jongeren over de hele wereld om de verspreiding van de ziektes HIV en aids tegen te gaan. Zij inspireren de jeugd met dans en muziek en organiseren gezellige bijeenkomsten. Dance4life richt zich juist op jonge mensen omdat de helft van de bijna 7000 mensen die jaarlijks geïnfecteerd worden met HIV, jonger is dan 25 jaar. Voorlichting is dus ontzettend belangrijk. Je kunt ook op verschillende manieren zelf in actie komen!

Sport

Het Jeugdsportfonds wil kinderen tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging, de kans geven te sporten. De organiseert betaalt de contributie en voor een deel de sportkleding voor een kind. Zo kan iedereen gewoon meedoen met sporten.

Nieuw leven voor je schoen

Niet alleen steun je het goede doel. Jouw oude schoenen krijgen een tweede leven. Ze worden opgeknapt en vervolgens verkocht op lokale markten in ontwikkelingslanden. Onder andere schoenmakers, sorteerders, vervoerders en verkopers hebben zo weer werk. En arme mensen krijgen zo de kans om goede schoenen te kopen.