KidsWelkom op de website van Wereldkinderfestival! Ben jij geïnteresseerd in kinderen van jouw leeftijd die in een heel ander land leven? Dan ben je hier precies op de goede plek! Wij zijn allemaal de Nederlandse gewoontes gewend. Die gewoontes vormen samen onze cultuur. In andere landen, in andere delen van de wereld hebben kinderen heel andere gewoontes. Ze doen veel dingen heel anders dan wij.

Dansen bijvoorbeeld. In Afrika of Zuid-Amerika dansen mensen heel anders dan in Nederland. Ze leren het van hun ouders en de verschillende dansen zijn al eeuwenlang een traditie. Ook hun levensstijl is heel anders dan hoe wij die kennen. Krijgt iedereen in de wereld wel zo goed les op school? En kunnen alle kinderen op de wereld op zang- of muziekles? Hoe zit dit bijvoorbeeld in landen als China, Brazilië en Rusland? Het zijn allemaal onderwerpen waar je op Wereldkinderfestival over leest.

Op deze manier leer je verschillende culturen, levensstijlen en andere achtergronden kennen van leeftijdsgenoten uit alle hoeken van de wereld. En dit verschilt nogal eens van wat wij hier in Nederland gewend zijn!

Op deze website zal je vooral veel kunnen lezen over dans, muziek, zang en circuskunsten. De hele website is één groot festival met kinderen van over de hele wereld. Vandaar ook onze naam Wereldkinderfestival.

Rest ons niets anders dan je heel veel plezier te wensen op de website. We proberen ook zo veel mogelijk beeldmateriaal te gebruiken, zodat je kunt zien wat we bedoelen!